Este scriitoare şi jurnalistă de radio. Semnează în antologii precum Dragă Virginia sau Cartea Orașelor, dar și în publicații precum Dilema Veche sau Scena9. Este prezentă în volumul Un secol de poezie română scrisă de femei, volumul I, Editura Cartier, 2019. În 1997 a publicat volumul cu titlul „Titlul volumului meu, care mă preocupă atât de mult…”
Adela Greceanu readuce poeziei ceea ce părea că începe să se piardă. În versurile ei revin luminozitatea, blîndeţea, bunătatea, răbdarea («fără aşteptare»), înţelegerea («drept in inimă»), seninătatea, seriozitatea ca semne ale forţei, într-o vreme în care cei mai mulţi poeţi/ cele mai multe poete merg în direcţia opusă, a exhibărilor brutale. (Simona Popescu)
Formă și limbaj poetic, cu schelet de proză, scene banale, cu tâlc, dure, tandre, triste, bucăți de conversații de peste drum, de la magazin, din autobuz, răscoliri din trecut, temeri din prezent și atât de multe altele construiesc universul poetic al Adelei Greceanu din Și cuvintele sunt o provincie. (Eli Badică)
Credit foto: Andreea Mitran
Titluri (selectiv):
- Domnişoara Cvasi, Editura Vinea, 2001
- Înţelegerea drept în inimă, Paralela 45, 2004
- Mireasa cu şosete roşii, Polirom, 2008
- Și cuvintele sînt o provincie, Cartea Românească, 2014
- Povestea lui Vasile Alecsandri (biografie romanțată), Editura Muzeelor Literare Iași, 2018
- Șuruburi, șaibe, cuie, piulițe. Poeme alese, Editura Cartier, 2021
Premii (selectiv):
- Le Prix Boccace acordat unei povestiri românești de asociația franceză „Tu connais la nouvelle?”, 2018
- Premiul pentru poezie al revistei Observator cultural
- Nominalizare la Premiul Naţional de debut „Mihai Eminescu”, Botoşani