Lucrează în domeniul IT și locuiește în Timișoara. A moderat întâlnirile „Ce mai faci, scriitorule?“, organizate de librăria Cărturești și a fost curator la „Poezie de stradă“, în cadrul programului cultural Memoriile Cetății. A inițiat proiectul „Semn de prim ajutor“, o acțiune în care au fost distribuite 12.000 de semne de carte cu instrucțiuni de prim ajutor în cazul unei crize de epilepsie, și este implicat în mai multe programe dedicate conștientizării și înțelegerii acestei boli.
Site personal: www.bogdanmunteanu.com
Protagonistul-narator ne întoarce în timp, ne poartă, criză cu criză, răzvrătire cu răzvrătire, poantă cu poantă, prin viața sa, pentru a ne arăta cum poate fi parcursă călătoria cu un diagnostic incurabil. Stai jos sau cazi, o carte care se cere citită dintr-o răsuflare. (Eli Bădică)
Avem de a face cu o povestire la colțul ierbii, a unui om care moare, învie, trăiește, a unui om care relatează, etapă cu etapă, ce simte. (…) Cartea lui Bogdan redă o poveste simplă, a unui om căruia i se întâmplă lucruri, zi de zi. Lucruri care se învârt în cuvintele minunate cu care el construiește o lume, care urlă, care se odihnește. (Bogdan O. Popescu)
Pentru așa o bijuterie de carte, nu cred că e nevoie de un subtitlu, dar dacă totuși ar fi nevoie, cred că i s-ar potrivi cel mai bine formularea «povestiri cu sufletul pe masa. (Filip Florian despre Ai uitat să râzi)
Titluri (selectiv):
- Ai uitat să râzi (Nemira, 2023)
- Stai jos sau cazi (Nemira, 2022)
- Bine te-am rătăcit, Incognito (Limes, 2011)
- Vals pe fire de păianjen (Limes, 2010)