A lucrat în România ca economist și jurnalist, apoi s-a stabilit în Marea Britanie. Pentru prima sa carte scrisă în engleză, Cartea oglinzilor, drepturile de tipărire s-au vândut în peste 38 de țări, conform editurii RAO. Celebrul cotidian britanic The Guardian, al cărui tiraj depășește 160.000 de exemplare, scria încă din 2015 că romanul l-ar putea transforma pe Chirovici într-un milionar. Potrivit editurii Rao, același cotidian a declarat „Cartea Oglinzilor” drept „fenomen editorial internațional”. Thrillerul lui Eugen Ovidiu Chirovici s-a vândut în 20.000 de exemplare în Germania, la doar o zi de la apariția în librării.
Dacă faci abstracție de numele autorului, poti jura că romanul aparține unui scriitor american. Și nu oricărui scriitor de peste Ocean, ci unuia din stirpea lui Raymond Chandler sau Dashiell Hammett. (George Arion despre Pulbere Neagră)
Volumul care a luat cu asalt marea piață internațională de carte Cartea Oglinzilor este singurul titlu al unui scriitor român ale cărui drepturi de publicare au fost vândute în peste 38 de țări. Scriitorul Eugen Ovidiu Chirovici a năucit lumea literară cu primul său roman în limba engleză considerat „un fenomen editorial international”. (The Guardian)
Titluri (selectiv):
- A doua moarte, RAO, 2006
- Suflete la preț redus, RAO, 2007
- La broasca leșinată, RAO, 2007
- Labyrinth.com, RAO, 2009
- Puterea, RAO, 2009
- Voodoo, RAO, 2010
- Pulbere neagră, RAO, 2010
- Hoodoo Creek, RAO, 2011
- Sanitarium. Locul în care nimic nu este ce pare a fi, RAO, 2012
- Cartea oglinzilor, RAO, 2017
- Cartea secretelor, RAO, 2018