A studiat Litere și este scriitor și traducător. A beneficiat de programele de rezidențe pentru scriitori oferite de Akademie Schloss Solitude, Literaturhaus Salzburg, International Writers and Translators’ Centre of Rhodes, Hessischer Literaturrat, Pécsi Íróprogram, FILIT, Fundația pentru Poezie „Mircea Dinescu”.
Personaje memorabile, un remarcabil simț al limbii și al construcției narative sunt doar câteva dintre calitățile acestui surprinzător roman al lui Bogdan Coșa. Istoria unei familii rurale, apăsată de maledicția insecurității, a alcoolismului, a neșansei sociale în care tinerii își visează plecarea, ne amintește, cu discreție, de fragilitatea umană în aceste vremuri derutante. Carte a deplinei maturități creatoare, Cât de aproape sunt ploile reci marchează o dată pe harta prozei actuale. (Gabriela Adameșteanu)
Romanul lui Bogdan Coșa este simultan unul al îndepărtării și al apropierii. În primul rând, semnalizează îndepărtarea de Eul care marca pregnant primele lui trei romane, fapt ce-i permite o viziune de ansamblu asupra lumii în care a trăit, în al doilea rând marchează apropierea de proza analizei sociale, pe care o scrie, însă, cu înțelegerea și duioșia celui care a fost „acolo”. Un roman matur și pe deplin lucid, probabil cea mai bună carte de până acum a lui Bogdan Coșa. (Bogdan-Alexandru Stănescu)
Credit foto: Vlad Drăgoi
Titluri (selectiv):
- Poker (Cartea Românească, 2011)
- Poker. Black Glass (Cartea Românească, 2013)
- Ultraviolenţă (Polirom, 2017)
- Cât de aproape sunt ploile reci (Trei, 2020)
- Ziua în care Adam a devenit băiat bun (Pandora M, 2021)
Premii (selectiv):
- Premiul pentru Debut al Editurii Cartea Românească
- Premiul Tânărul prozator al anului 2013