Este scriitoare, specialist în marketing și comunicare corporate, manager cultural și inițiatoare de programe de educație prin cultură. Scrie pentru publicația Adevarul și website-urile asociate trustului Adevărul. A înființat Asociația 7 ARTE și a inițiat programul smARTkid, unde este antrenoare de creativitate pentru atelierele de scriere creativă, storytelling, lectură, jurnalism şi blogging și unde a coordonat caravane cu scriitori pentru copii în mediile rurale și în zone defavorizate. Are trei copii și crede în frumusețe, bunătate și evoluție.
Site personal: www.liviarosca.ro
Grija de a nu duce nimic în extrem poate fi, în Ruj pe icoane, rezultatul discreţiei şi al empatiei faţă de fiecare întîmplare a lumii, amintită sau visată. Tot astfel, alăturarea aparent paradoxală trimite la o cunoaştere a ordinii lumii: „caut urme de ruj/ pe marginea cănii/ exact acolo să-mi lipesc buzele”, una care ţine de instinct, de logică sau de prezicere. (Mihaela Butnaru)
În versurile sale se simte vulnerabilitatea unui sentiment, compasiunea în fața avatarurilor condiției umane. Spre deosebire de congenerele ei, Livia Roșca nu renunță la atributele feminității. Iar aceasta dă poeziei sale forța autenticității și originalitatea incontestabilă. (Tudorel Urian)
Credit foto: Andreea Mitran
Titluri (selectiv):
- Ruj pe icoane, Cartea Românească, 2006, Casa de Pariuri Literare, 2022
- 1+1>2, Casa de Pariuri Literare, 2022
- Autoare în antologii: Participare în Ultima generație, primul val, Muzeul Literaturii Române, 2006
- Participare în Literatura potențială, Vinea, 2007
- Participare în Dragostea este pe 14 februarie, Vinea, 2010
- Participare în Cele patru dimensiuni ale feminității românești, Neverland, 2010
- Participare în Antologia ZugZwang, cele mai bune texte 2021-2022, ZugZwang, 2022