Este scriitor și jurnalist. A studiat Matematică și Informatică. A lucrat 12 ani ca programator, apoi a intrat în presă, unde a activat în toate mediile: ziar, săptămânal, lunar, agenție de știri, radio, TV.
Autorul preia evenimente arhicunoscute ale zilei de azi și vede în ele semne ale sfîrșitului lumii. Pe lîngă tenta aparentă de literatură SF, există și o altă latură a cărții, o poveste de dragoste, care dă, de fapt, sensul întregului: și asta pentru că, aflăm într-un final, Apocalipsa extrem de realistă despre care citim este, de fapt, o invenție, o proiecție a personajului principal – un bărbat îndragostit, pentru care viața/lumea își pierde sensul în momentul în care iubirea sa eșuează. (Dan C. Mihăilescu)
Tudor Calin Zarojanu este un entuziast. Nu-l descurajează nici măcar perspectiva sfîrșitului lumii (pe care l-a și descris, de altfel, cu verva satirica, in romanul Sfîrșitul lumii). (…) Un scriitor inventiv, de o mare mobilitate intelectuală, care se mișcă pe un întins registru stilistic cu dezinvoltura cu care Johnny Răducanu își plimba mîinile pe claviatura pianului. (Alex. Ștefănescu)
Credit foto: Ziarul Lumina
Titluri (selectiv):
- Viața ca troleibuz (Editura Casa Românească, 1992)
- Sfîrșitul Lumii (Editura Polirom, 2005)
- Revoluție personală (Editura Sedcom Libris, 2016)
- Cartea ceaiurilor (Editura Eikon, 2017)
- Bântuind prin Balcani (editura Integral, 2022)
- AMR 273 (Editura Lebăda neagră, 2022)
Premii (selectiv):
- Premiul Uniunii Scriitorilor pentru debut