A studiat Litere și a beneficiat de o bursă pentru literatură acordată de Akademie Schloss Solitude. A fost invitat la peste 30 de evenimente cu lecturi publice în țară și în străinătate.
Ce uriașe cantități de frumusețe conține cartea asta a lui Teodor Dună! O frumusețe hipnotică & crudă, „neîndurător de minunată“, cum spune el undeva (…) În fine, o lume în care fiecare vers e exact asta: o mică rană strălucind în întuneric. Pentru astfel de cărți precum a lui Dună a fost inventată poezia – cu micile ei superputeri care, asigurându-te că nu există salvare, te salvează întotdeauna. (Radu Vancu despre „Flașneta Babel”)
Un Mad Max filmat simultan cu Melancolia. Dacă totul a fost până acum post, imaginarul acestei cărți stă la baza lumii noi, a sfârșitului și a începutului în același timp. O stare existențială nouă, necunoscută, în care până și memoria e inutilă, iar lucrurile, animalele și oamenii fac parte dintr-o conștiință unică, derutată, dar supraviețuitoare. (Svetlana Cârstean despre „Flașneta Babel”)
Titluri (selectiv):
- trenul de treieșunu februarie, Editura Vinea (2002)
- catafazii, Editura Vinea (2005)
- de-a viul, Editura Cartea Românească (2010)
- obiecte umane, Editura Cartea Românească (2015)
- kirilă, Editura Tracus Arte (2017)
- Antologia minunata lume, la Editura Cartier (2019)
Premii (selectiv):
- Premiul Naţional pentru Debut „Mihai Eminescu“, 2002
- Premiul Cartea de Poezie a anului, Gala Tinerilor Scriitori, 2015